BioActive Vitamins

Vanaf 2024 kun je jouw gezichtsbehandeling uitbreiden met de BioActive Vitamins! Wat dit precies inhoudt lees je hier. 

 

Wat zijn BioActive Vitamins?

Dit zijn bioactieve vitaminen: Vitamine C en Niacinamide (B3). Bioactief betekent dat het lichaam deze vorm direct herkent en niet meer om hoeft te zetten, waardoor het resultaat snel zichtbaar is. Beide BioActive Vitamins worden geactiveerd door hun eigen activator. Ze kunnen los van elkaar worden aangebracht, of over elkaar heen (layering).

 

Vitamin Layering

De BioActive vitamin C en BioActive Niacinamide versterken elkaars werking wanneer deze over elkaar heen worden aangebracht. Dit noem je “layering”. Dit kan tijdens elke behandeling worden toegepast. Op deze manier kan beter en sneller resultaat behaald worden. 

Er zijn geen contra-indicaties voor deze behandeling.

 

BioActive Vitamin C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering en huidschade. Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen. Zonder vitamine C is de huid minder goed in staat om collageen aan te maken en fijne lijntjes te verminderen. Ook wordt vitamine C ingezet bij het verminderen van hyperpigmentatie en het egaliseren van de teint. Het remt de productie van melanine (pigment wat zorgt voor donkere plekken). Een andere functie van Vitamine C is dat het de genezingstijd van wondjes kan verkorten en het uiterlijk van littekens kan verminderen.  Ook zorgt vitamine C voor een glow, omdat de huid beter gehydrateerd blijft. Tot slot heeft het ook een ontstekingsremmende en kalmerende werking, waardoor roodheid en zwelling afneemt. 

 

BioActive Niacinamide

Ook wel bekend als vitamine b3, wordt zodra het is opgenomen door de huid omgezet in 2 stoffen: NADH en NADPH. Een tekort aan deze stoffen zorgt voor meerdere huidproblemen: acne, psoriasis, eczeem, rosacea, hyperpigmentatie en gele huidverkleuring.  Niacinamide helpt de natuurlijke huidbarrière te versterken. Ook heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en kan het helpen bij het kalmeren van een ontstoken huid, roodheid en irritatie.  Het reguleert ook de talgproductie en het verfijnt de poriën door de elasticiteit van de huid te verbeteren. Tot slot helpt het ook bij het verminderen van hyperpigmentatie.

 

De kosten voor deze toevoeging zijn €7,95 los en €13,95 samen. (Layering)